2018. november 7., szerda

A versenyről

Ez a második negyedikeseknek szóló vetélkedőnk, melyet a Bernádyval közösen szervezünk.  

I. A felkészülés

Kerekes Szilárd történelemtanár  a 3  kövesdombi és a 2 Bernádys negyedik osztályban 2-2 óra felkészítőt tart 2018. novemberében illetve december elején. A két óra anyaga a verseny anyagának kb. 2/3-a.

A PowerPoint-bemutatókat megkapják tanítónők és a diákok is.

A második óra végén jelentkezés illetve tudás alapján eldől, hogy  kik jönnek a versenyre (osztályonként maximum 6 diák).

A versenyre eljutó 30 diák a teljes anyagból (ezen a linken is elérhető lesz) készül fel a versenyre.

Amennyiben igény van rá a versenyre feliratkozóknak külön lesz 1 óra felkészítő. 





II. A verseny

Színhely: Bernády György Általános Iskola

Időpont: a vakáció előtti hét (később pontosítjuk)

Csoportos vetélkedő - rövid felmérő után osztjuk el a gyerekeket kettes csoportokba, tudás szerint. A legügyesebb diákoknál figyelünk arra, hogy ne egy iskolatársukkal kerüljenek egy csoportba, hanem a másik iskola egy hasonlóan felkészült diákjával.

A versenyen kivetített feladatok lesznek. Minden helyesen megoldott feladatra egy pont jár. A zsűri tagjai a tanítónők lesznek. Mikor ők félrevonulnak, a gyerekek még az osztályban maradnak, mert lehetőségük lesz újabb kérdésekre válaszolniuk. A leggyorsabban (és a helyesen) válaszolók  apró nyereményeket kapnak. 

A díjazáskor minden diák kap egy 30 oldalas, színes albumot. (Bónis Johanna: A marosvásárhelyi Városháza és Kultúrpalota megmentett épülettartozékai). Az ügyesek más könyvet is, + csokit. 

A verseny megrendezésére azért kerülhet sor, mert sikeresen pályáztunk a Bethlen Gábor Alapnál (200 000 forintot kaptunk a magyar államtól 6 vetélkedőre), s mert a kövesdombi általános iskola tanítónői egyesületünk számára 2 százalékos felajánlásokat gyűjtöttek. 


A tavalyi vetélkedőnk képei:












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése